Thomas Chance Morris, alias Sodapoppin, în vârstă de 22 ani, se află pe lista celor mai renumite personalități din lumea gamingului, ocupând un loc în top 10 cele mai populare canale de Twitch, cu peste 1.200.000 de followeri.

Chance s-a născut pe data de 15 februarie 1994 în Austin, Texas, într-o familie simplă, având doi frați. Încă din primii ani de viață a descoperit lumea virtuală a jocurilor video, iar acesta a devenit pasionat de ele foarte ușor. Sodapoppin, nickname-ul său, a suferit mai multe schimbări de-a lungul timpului, dar în cele din urmă a rămas cel rezultat din faptul că bea multă Cola la doză (soda can pops).

El a fost mereu atras de universul Warcraft. A începutprin a juca Warcraft III la lansarea acestuia, după care s-a mutat pe World of Warcraft, ce avea să îi aducă în cele din urmă succesul din ziua de azi.

A început să facă stream în 2008 pe xfire. Pe vremea aceea nu existau mulți streameri, și cu atât mai puțini erau cei ce foloseau un webcam, așa că, fiind printre jucătorii de WoW

cu webcam, a reușit să își crească audiența relativ ușor. Chance s-a apucat de streaming din pură placere, neavând nici un profit din asta timp de 3 ani. Era o activitate pe care o îndrăgea mai mult ca orice, ajungând chiar să-și neglijeze viața de elev și student, lucru care a provocat în cele din urmă și certuri cu părinții.

Pe lângă unicitatea streamului spu și a skillului din WoW, el și-a câștigat popularitatea și ca entertainer, acesta dansând pe stream sau făcând diferite provocări date de viewerii săi.

În cele din urmă, a ajuns să facă o carieră din streaming prin intermediul donațiilor și diferitelor sponsorizări.

Datorită venitului său satfiscător, acesta a decis să renunțe la facultate și să își urmeze job-ul de vis. Inițial, părinții lui nu au fost de accord și l-au dat afară din casă, însă el deja se putea întreține singur, așa că s-a mutat în Michigan în 2013.

În World of Warcraft, el l-a întâlnit pe prietenul său cel mai bun, Nick Polom, alias NMP. Chance s-a oferit să-l ajute pe Nick să se realizeze pe plan profesional. Astfel, Nick s-a mutat acasă la Chance și a preluat contul de YouTube al acestuia, ocupându-se exclusiv de editările și postările lui Sodapoppin pe YouTube.

Deși avea o audiență mare și era unul dintre cei mai buni druizi din lume, la sfârșitul anului 2014, Soda a

decis să renunțe la World of Warcraft, deoarece nu mai simțea nici o plăcere în a-l juca și a devenit nemulțumit de schimbările aduse în fiecare expansion, spunând că Blizzard a ruinat jocul. Astfel, din a face stream aproape exclusiv de WoW a ajuns la a face stream la orice joc îi place sau îi este recomandat de fani.

A reușit astfel să își crească și mai mult audiența pe canalul de Twitch, promovând multe jocuri celebre în ziua de azi, precum Rocket League, H1Z1 și Dead by Daylight. În prezent, încă joacă aceste jocuri ocazional împreună cu altele, încearcă să respecte un program de minim 6 ore de stream zilnic, iar sâmbăta joacă cele mai cerute jocuri de la fani, numind acea zi “Shit Show Saturday”. Chance s-a mutat înapoi în Austin Texas împreună cu alți prieteni de-ai săi. Sodapoppin s-a reapucat în cele din urmă și de World of Warcraft, dar îl joacă ocazional, fiind încă nemulțumit de condiția actuală a jocului.

 

Autor Andrei
Publicat pe
Categorie Articole
Vizualizări 423

Comentarii (2)

    • Profile photo of Andrei
      September 19, 2016 at 6:29 pm
      Wow, thanks dude, you made my day better. Keep up being a beautiful human being! :)

Lasă un comentariu