Alex „Magnumutz” Matei
, poreclit de către comunitate Banhammer, era un gamer înrăit. La vârsta de 24 de ani, pe data de 9 martie 2013, creează pagina Societatea Secretă a Iubitorilor de Gamerițe. Apăruse un soi de modă a Societăților Secrete ale Iubitorilor/Iubitoarelor de… de toate, dar Alex a sesizat că nu exista nicio comunitate care să celebreze gamerițele, deși acestea existau, evident. Cum el însuși era un iubitor al gamingului și al gamerițelor, și-a închipuit că trebuia să mai existe măcar câțiva ca el. Și ce dreptate a avut.
Astfel, a fost înființată pentru prima dată pagina SSIG. Comunitatea, însă, nu s-a mulțumit cu atât. Își doreau un loc doar al lor, un loc în care să comunice, să se împrietenească, să dezbată, iar Alex le-a oferit acest lucru creând și un grup de Facebook. Inițial mic, privat, doar pentru câțiva prieteni apropiați și fani înverșunați, grupul a trebuit înlocuit cu unul mai încăpător, public – și astfel s-a deschis comunitatea unită pe care astăzi o știți, cu aproape 14.000 de membri cât mai atent filtrați.
Încet, încet, socializarea exclusiv online nu le-a mai fost îndeajuns, iar meet-urile SSIG au devenit obligatorii și constante. S-au înfiripat prietenii, s-au închegat relații, iar gașca SSIG a devenit prezentă peste tot unde se vorbea de gaming – DreamHack, ComicCon, LanParty-uri etc. Banhammer era în centrul acestor activități, ținea morțiș să se ocupe singur de administrarea comunității, dar aprecia ajutorul și inițiativele membrilor. Era alături de membrii care îi cereau ajutorul în chestiuni personale și încerca să îi încurajeze să iasă din cochilia în care mulți erau înfundați. Percepția despre gameri cum că ar fi timizi și antisociali și incapabili de relații umane nu îi surâdea.
Socializarea a stat la baza acestei comunități și dorința de a uni oamenii cu aceleași pasiuni. Astfel, oricine voia să se integreze era primit cu brațele deschise. Dar oricine care venea doar cu chef de scandal și dorința de a insulta era rapid înlăturat, căci nu asta se dorea. Ne mândrim astăzi cu cea mai curată comunitate de gameri datorită acestor principii care ne-au ghidat de la bun început.
Alex „Magnumutz” Matei a decedat în urma incendiului de la Colectiv, dar cei care l-au cunoscut online și offline și-au dorit să-i ducă dragul proiect mai departe. În prezent, în cinstea lui Alex, comunitatea continuă să se dezvolte – atât cantitativ, cât și calitativ.
Mai jos, un interviu despre înființarea SSIG:

Odă SSIG

Și simt cum gamerul din mine moare
Simt cum fiecare poveste doare
Crysis, nopți întregi de insomnie
În multiplayer zile de agonie
Și FarCry-ul s-a dus
O nouă serie a apus
Tombraider-ul, SaintsRow-ul și Grand Theft Auto-ul la fel
Simt că nu mai sunt același gamer fidel
După finaluri siropoase sau dureroase
Nu mai sunt jocuri frumoase
Care să-mi aducă aminte de ce sunt gamer
Lucrurile care mă diferiențiază de un fraier.

O societate nouă mi-a ieșit în cale
SSIG o societate ce m-a salvat
Fără ea poate m-aș fi lăsat
Dar voi, voi băieți m-ați motivat
Și acum stau și compun cu bucurie
Am putut să rămân un gamer cu veselie
Alex Matei, eu unul îți mulțumesc
Ai creat o comunitate unde gamerii se regăsesc!

Pleș Octavian, Ianuarie 2014

Interviu Alex Matei – Nexus Live

Interviu Alex Matei – Ziarul de ASII

“Este seară, 15 septembrie (2014). A fost o zi nebună în adevăratul sens al cuvântului: soarele a fost darnic, împrăștiind căldura ca și când vara nu s-a sfârșit. În centrul atenției, au fost în schimb școlarii, care au ieșit cu mic cu mare, împânzind fiecare stradă în drumul lor spre școală (sau “osândă”). Iar spectatorii au avut reacții cât mai diversificate: unii au fost nervoși, alții au admirat fustițele parcă mai scurte de la an la an.
 
Și dacă tot am adus în discuție sexul frumos, vă invit să facem împreună, un mic studiu de caz despre o comunitate în plină dezvoltare, în care, atât băieții, cât și fetele, indiferent de vârstă, vorbesc, glumesc și concurează cu mouse-ul, tastatura și controller-ul. Este vorba de Societatea Secretă a Iubitorilor de Gamerițe, fondată pe data de 9 martie 2013.
 
Am avut plăcerea să fac cunoștință cu fondatorul grupului, Alex Matei, la un concurs de gaming la Pcgarage, pe data de 22 iunie 2014. Este un tip carismatic, plin de energie și cu un fin simț al umorului. Vă invit să citiți în continuare micul interviu cu un viitor mare om!
 
Cătălin: Salut, Alex!
 
Alex: Salut.
 
Cătălin: Ce anume te-a determinat să fondezi acest grup?
 
Alex: În momentul în care am fondat această comunitate (mai întâi a fost pagina, după care grupul), deja cunoșteam câteva gamerițe din jocurile pe care le jucasem cu mulți ani în urmă, din League of Legends, din Counter Strike, și mi-am dat seama că existau pagini pentru iubitoare de bărboși, iubitori de roșcate, albăstrele, tatuaje, etc., dar nu exista nicio pagină care să aducă omagiu gamerițelor. Așa că inițial am plecat pe ideea de a crea o pagină, la fel ca celelalte. Doar că fanii nu au vrut să mă opresc doar la atât, pentru că erau mulțumiți de modul în care administram pagina, au vrut să creez o comunitate. Ei au vrut, eu le-am oferit.
 
Cătălin: Am observat că printre colegii tăi sunt atât fete cât și băieți. Care este criteriul de selecție al membrilor?
 
Alex: Am o singură colegă în momentul de față, cea mai bună prietenă a mea: Alexa Gâlgău. Nu au existat criterii… pur și simplu împărtășim aceeași pasiune. Și ne cam completăm cunoștințele.
 
Cătălin: Și de ce ar fi Societatea secretă?
 
Alex: Cum am spus și mai devreme, nu exista o pagină care să ofere un omagiu gamerițelor, pentru că ele împărtășesc una dintre cele mai mari pasiuni ale noastre care este dominată de masculi. Această iubire a noastră a fost până acum secretă, pentru că deși ea exista, nimeni nu a spus-o public.
 
Cătălin: Cum reușești să îți coordonezi viața privată cu cea virtuală/online și cu… serviciul?
 
Alex: Simplu, cu ajutorul telefonului mobil. Internetul pe mobil mă ajută extraordinar de mult, pentru a ține legătura cu prietenii, cu membrii grupului, pentru a citi toate comentariile de pe pagină și a le răspunde, pentru a aproba postările din grup. E pur și simplu o necesitate pentru mine.
 
Cătălin: Care sunt planurile de viitor ale tale și în ce măsură SSIG va cântări în luarea unei decizii?
 
Alex: Pentru că încă nu mi-am terminat facultatea pe care am înghețat-o în anul terminal, vreau ca anul viitor să duc la bun sfârșit ce am început. În momentul de față am un job stabil, salariu decent, timp liber suficient pentru a mă putea ocupa de SSIG, pentru a mă putea juca, pentru evenimentele de gaming și pentru ieșirile în oraș. SSIG va continua să crească și voi încerca să extind cât mai mult această comunitate. Tot ce pot să sper, este să găsesc voluntari de încredere care să mă poată ajuta.
 
Cătălin: La final, ce le-ai transmite cititorilor noștri?
 
Alex: Jucați, iubiți, fiți profesioniști, nu discriminați!
 
Cătălin: Îți mulțumesc! O seară frumoasă!
 
Alex: Și eu îți mulțumesc. La fel și ție!
Cătălin BURSUC-CÂRSTEAN, ZIARUL DE ASII, Octombrie 2014