Campionatul Mondial de Overwatch 2017

0
991
Vizualizări

După succesul de anul trecut al campionatului mondial de Overwatch, cei de la Blizzard au anunţat cum se va desfăşura turneul de anul acesta. Ţelul lor este ca în 2017, turneul de la BlizzCon 2017  fie mai mare în termeni de participanţi, dar de asemenea,  fie şi mai interactiv cu fanii jocului.

Cum se va face selecţia pentru participarea la campionatul de Overwatch anul acesta?

Noul sistem de selectare a participanţilor la campionatul mondial constă în felul următor: primii 100 de jucători ai fiecărei ţări vor fi urmăriţi în termeni de statistici şi, mai important, SR (Skill Rating). Astfel, se va determina media de SR ale unei ţări. Pe baza acestui criteriu, în luna aprilie, Blizzard va selecta primele 32 de ţări după SR, pe care le vor sorta în 4 grupe a câte 8 echipe.

Top-ul tarilor participante in Campionatul Mondial Overwatch.

După selectarea celor 32 de echipe, jucătorii din fiecare ţară vor trebui lucreze împreună pentru a forma comitetul echipei naţionale. Fiecare comitet al unei echipe naţionale va conţine 3 experţi locali. Aceștia vor fi responsabili de formarea echipei cea mai potrivită pentru fiecare stadiu al campionatului, inclusiv finala ce va avea loc la BlizzCon.
Procesul de selecţie a comitetului naţional va consta în 2 faze. Întâi, Blizzard va selecta până la 10 candidaţi pe ţară cu abilităţi de antrenori, cunoştinţe despre joc, experienţă, strategii, statistici etc. În a două faza, jucătorii din fiecare ţară vor vota pe cei pe care îi vor puşi în funcţia de responsabili cu formarea echipei naţionale.

Unde se va desfăşura competiţia şi unde vei putea urmări echipele concurente?

De asemenea, anul acesta competiţia va fi răspândită în mai multe zone ale globului, nu doar în Statele Unite. Fiecare group stage va avea loc vara aceasta în Europa, America de Nord şi Asia. Cele 8 echipe din fiecare grupă se vor înfrunta timp de o săptămână. Primele 2 echipe se vor califica mai departe pentru finala mondială Overwatch la BlizzCon 2017. Meciurile vor putea fi urmărite live prin serviciul de streaming. Biletele pentru participarea la evenimente se vor pune în vânzare din luna mai.
De reţinut este echipele din grupe nu vor participa neapărat pe continentul lor (de exemplu, există şansa ca echipa Coreei de Sud aibă group stage-ul în Europa).

România se află momentan pe poziţia 36 în clasamentul mondial, cu o medie SR de 3759.

Stituația ţărilor, precum şi următoarele anunţuri legate de această competiţie, vor fi anunţate pe site-ul oficial Blizzard.

LASĂ UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here