Chronicles of Elyria – promisiuni

0
1066
Vizualizări
chronicles of elyria wallpaper

Chronicles of Elyria este un MMORPG fără o dată de lansare, fiind încă un proiect în stare incipientă (pre-alpha). Fiind pasionat de jocuri medievale m-am gândit să-i acord ceva atenție, iar această atenție s-a transformat puțin câte puțin în hype. Acum, deși nici măcar nu există o dată oficială de lansare, îmi imaginez că-l joc: acasă, la facultate, pe stradă sau în tramvai… oriunde.

Ce promite Chronicles of Elyria?

Destul de multe lucruri inovatoare de care chiar nu am dat/ auzit în vreun alt MMORPG până acum, iar dacă cineva a dat îl rog să lase un comentariu. Nu e free-to-play, dar nici nu are vreun sistem de abonare lunară. În schimb cumperi o viață, iar acea viață te va ține (în funcție de stilul de joc) între 10 și 14 luni. Când te deconectezi de la joc personajul tău nu rămâne inactiv, ci în funcție de anumite script-uri o să îndeplinească una sau mai multe acțiuni predefinite (să facă comerț, să se antreneze în vreun anumit domeniu etc).

În Chronicles of Elyria vor exista servere împărțite în regate (3-5 regate per server), iar regatele vor fi și ele divizate la rândul lor (asemănător perioadei medievale din Europa). Nobilii și aristrocrații vor fi împărțiți în regi (unul pe regat), duci (între 5 și 8 în fiecare regat), conți (între 8 și 64 în fiecare regat) și baroni. Un conte, teoretic, ar trebui să fie responsabil pentru aproximativ 400 de jucători și NPC-uri.

Cum poți ajunge din „simplu” țăran, nobil?

Așa cum o făcea un bătut de soartă, acum câteva sute de ani. Prin căsătorie, prin moștenire, prin revendicare sau prin numire de către un superior. Cred că e recomandat să fii de partea bună a regelui sau a ducesei. Nu se știe niciodată când iese din peisaj vreun anumit baron sau conte. A, după ce te vezi cu bagajul în căruță poate nu te apuci de trădat – titlul dat poate fi retras. Moștenirea funcționează printr-un sistem simplu: dacă într-o viață anterioară ai fost nobil, când începi „cu o viață nouă” (estimată la vreo 30$), vei moșteni anumite abilități, aparent și titluri. Ține de ele cât poți, dacă ai noroc.

Poveste și clase în Chronicles of Elyria

În joc nu există clase, în schimb folosirea îndelungată a unui anumit skill te va face mai bun în domeniul respectiv. De asemenea, se promite eliminarea acțiunilor automate, atacurile fiind acum complet manuale (gen Mount & Blade cumva), iar îndeplinirea muncilor (gen fierăria) va presupune un pic de efort. Povestea se promite a fi dinamică. Mai pe scurt, în funcție de situația regatului din care faci parte vei primi anumite quest-uri.

Hades – mai întârzie puțin

După cum am zis, atunci când cumperi o viață trebuie să te aștepți la 10-14 luni de joc. Intervalul acesta diferă și în funcție de cât de des mori. Cu cât mori mai des cu atât îmbătrânești mai repede (da, jocul cuprinde un ciclu „de la tinerețe până la bătrânețe”). De asemenea, pierzi mai multe zile din viață dacă mori și ești o persoană din nobilime. Oricum, există un sistem anti-abuz în cazul în care un jucător ar folosi deranjant de mult mecanica asta doar din plăcere sau răzbunare. Dacă omori mulți jucători și ești pus pe lista neagră a asasinilor „harnici” jocul devine nemilos – nu vei mai putea dormi chiar peste tot, o să începi să supraviețuiești mai mult prin păduri, vei pierde mai multe zile din viață dacă vei ajunge să mori.

Sunt promise și cinci religii în joc. Presupun că unui jucător îi va fi determinată religia în funcție de regatul sau familia în care o să se nască. E curios cum o să fie legate aspectele morții de religie. Sunt sigur că o să fiu vreun duce important, iar la moartea mea o să vii tu, fierarul meu favorit. Promit că în mormânt o să iau cu mine cea mai bună sabie pe care mi-ai făurit-o. Ne vedem când fac rost de încă 30 de dolari ca să mai cumpăr o viață.

chronicles of elyria room

Așteptări

Sunt conștient că e important să fiu obiectiv, să aștept, să văd cât de bine va fi optimizat jocul (Unreal Engine). Cu toate astea, simt că acesta ar putea să fie ceea ce caut eu de ani de zile, după cum ziceam la un moment dat într-un articol anterior. Totuși, să fim sincer, cui nu-i plac regatele, săbiile, comploturile în stilul Game of Thrones, cavalerii, asasinii?! O să mai vin, cel puțin așa sper, cu informații pe parcurs. Aștept o dată de lansare măcar aproximativă. Până atunci, te aștept în rubrica de comentarii să îmi spui cât de mult vrei să formăm o alianță pentru a-l trăda pe rege, a-i fura fiica și regatul, iar mai apoi să mergem la război pentru a eradica religia vreunui neam. Sper să ne vedem acolo, chiar și în 2020 dac-o fi! Pentru mai multe detalii aducătoare de fantezii – vizitează site-ul jocului!

LASĂ UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here