East European Comic Con 2017

0
1256
Vizualizări

După cum suntem obişnuiţi de câţiva ani, evenimentul East European Comic Con revine şi anul acesta la Romexpo în perioada 5-7 mai. Organizatorii promit că această ediţie ar fi mai amplă decât cele precedente, cu un spaţiu mult mai mare dar şi invitaţi mai mulţi.

Actori invitaţi

craig-parker

Craig Parker

Actorul în vârstă de 46 de ani din Noua Zeelendă va fi prezent doar sâmbătă, 6 mai, la eveniment. Printre cele mai mari realizări ale carierei sale în actorie se pot menţiona rolul lui Haldir în filmele Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring şi The Two Towers, Darken Rahl în seria Legend of the Seeker dar şi Gaius Claudius Glaber din renumita serie Spartacus.

Tom Wlaschiha

Tom Wlaschiha

Tom este voice actor, dar şi actor în filme, fiind renumit pentru rolul lui Jaqen H’ghar (mai degrabă cunoscut ca „The faceless man) din seria Game of Thrones. Acesta va fi prezentat la eveniment doar în ziua de 7 mai.

Nathaniel Buzolic

Nathaniel Buzolic

Nathaniel a fost prezentator în câteva emisiuni precum The Mint şi Weather Ed, dar este în special renumit pentru rolul lui Kol Mikaelson din serialul The Vampire Diaries. El va fi prezent atât sâmbătă, cât şi duminică la Comic Con.

Christopher JudgeChristopher Judge

Christopher Judge, actorul în vârstă de 52 de ani, va fi şi el prezent la Comic Con în ambele zile de weekend. Renumit pentru rolul său, Teal’c, din serialul Stargate SG-1,  acesta a fost şi vocea din spatele unor personaje din jocuri sau serii animate, precum Magneto din X-men Evolution sau Just Cause.

Ellie KendrickEllie Kendrick

Actriţa engleză în vârstă de 26 de ani este cunoscută în mod special pentru rolul lui Anne Frank în The Diary of Anee Frank, dar şi pentru rolul Meera Reed din seria Game of Thrones. Aceasta va fi prezentă la eveniment doar sâmbătă, 6 mai.

Jefferson HallJefferson Hall

Ultimul actor englez invitat, Jefferson Hall, s-a făcut cunoscut datorită rolurilor sale: Hugh of the Vale din seria Game of Thrones dar şi Torstein din serialul Vikings. El va fi prezent la Comic Con doar sâmbătă.

Programul actorilor precum panel, semnări de autografe şi poze vor fi anunţate în zilele ce urmează.Alin Panc

Alin Panc

Anul acesta a fost anunţat Panelul „All Star Golden Age – Dublaj” iar primul invitat ce va participa este Alin Panc, omul care a dat glas românesc personajului Louie din Viaţa cu Louie. El va fi prezent sâmbătă între orele 19:00-19:55.

Cosplayeri

Mirai

Mirai

Mirai face parte din grupul de cosplay MMMC, ce are baza în Olanda. Aceasta a anunţat pe pagina ei de Facebook va fi prima ei vizită în România, fiind încântată  vadă Bucureştiul și să îți cunoască fanii.

Kairi

Kairi

De origina poloneză, Kairi a câştigat zeci de premii în domeniul cosplay-ului, atât pentru participări solo, cât și în grup. De asemenea, şi ea a anunţat aceasta va fi prima sa vizită în România!

Keiko-z

Keiko-z

Ultima invitată din zona cosplay este o româncă ce s-a făcut cunoscută pe pagina ei de Deviantart sub numele de Keiko-z. Realizările sale în materie de cosplay pot fi găsite aici.

Creative Monkeyz

creative monkeyz

De câteva ediţii încoace, echipa Creative Monkeyz ne-a onorat cu prezenţa la East European Comic Con, iar anul acesta nu este vreo excepţie. Ei revin ca în fiecare an, împreună cu standul lor de merchandise RObotzi sau Creative Monkeyz.

Artişti

Vor fi prezenţi anul acesta şi diferiţi artişti, precum: Cristian Chiaia, Puiu Manu, Victor Drujiniu dar şi alţii. De asemenea, Artist’s Valley va avea loc şi în acest an. Artist’s Valley este o zonă special amenajată pentru artişti sau companii grafice care doresc să își expună munca sau şi-o comercializeze.

YoYo Masters

YoYo Masters

Mulţumită celor de la Giftology şi YoYo Factory, anul acesta ne vor fi alături 2 maeştri/campioni YoYo, Vashek Kroutil şi Ann Connolly.

Blogger’s Lan Party

Blogger's Lan Party

Ediţia cu numărul 14 de Blogger’s Lan Party va avea loc anul acesta în cadrul East European Comic Con. Blogger’s Lan Party este un eveniment românesc original care a strâns în 13 ediţii aproximativ 1.000 de onlineri, vloggeri, bloggeri şi social media influencers, orferindu-se premii de peste 50.000 euro ca valoare. De data aceasta, vor avea și un stand.

Street Food Area

Street Food Area

Pentru prima oară în cadrul Comic Con-urilor organizate în Bucureşti, va exista o zonă specială, Street Food Area, dedicată iubitorilor de gourmet.

The Iron Throne

The Iron Throne

Întocmai ca în ediţiile precedente, la zona HBO din cadrul evenimentului va fi prezent şi tronul de fier din seria Game of Thrones unde poți face (gratuit) o poză cu acesta.

Concursuri de Cosplay

Concursuri de Cosplay

East European Comic Con este locul perfect pentru pasionații de Cosplay! Există două tipuri de competiții la care te poți înscrie (aici):

  • Calificările pentru European Cosplay Gathering sunt șansa ta de a reprezenta România la Marea Finală ce se va desfășura în Paris, în cadrul uriașei convenții Japan Expo! Concursul are loc sâmbătă, de la ora 13.
  • Iar dacă nu ai atât de multă încredere în tine, sau practici acest hobby doar din distracție, mai există și East European Comic Con cosplay competition, unde poți participa fie singur, sau cu gașca ta de prieteni. Cele două competiții EECC se vor desfășura duminică.

Pe lângă faptul că participanții la aceste concursuri pot câștiga premii la final, aceștia au intrarea gratuită în zilele în care se desfășoară competițiile de Cosplay la care participă!

Sezonul 2 al Turnelului Național de League of Legends

turneu national lol

Luni s-au stabilit finaliștii celui de al doilea sezon al Turneului Național de League of Legends – Nexus Gaming și Great!Team.

Astfel, în a doua zi a EECC, sâmbătă, 6 mai, puteți urmări cele două echipe disputându-și titlul de campioană a României. Primul sezon al acestui turneu a fost câștigat în toamnă de echipa Nexus Gaming, dar oare sunt pregătiți să își păstreze titlul?

Rămâne să aflăm sâmbătă, la Comic Con – accesul la eveniment se face pe baza biletelor valabile pentru acea zi sau pe baza abonamentului.

Concurs de Heroes of the Storm și Overwatch

Cei de la Activision Blizzard au anunţat că, alături de ASUS, vor organiza concursuri de Overwatch şi Heroes of the Storm pentru participanţii la eveniment. Momentan, detalii concrete n-au fost anunţate oficial, dar știm  înscrierile vor avea loc vineri, concursul de HotS sâmbătă iar cel de Overwatch duminică.


Vor exista, ca şi în anii trecuţi, diferite tarabe pentru iubitorii de comics, anime sau geeky merchandise, precum şi zona de gaming unde vor fi prezenţi cei de la ESL, Asus şi mulţi alţii.

Poți găsi programul actualizat al activităţilor  în aplicaţia de Android. Versiunea de iOS a aplicaţiei va fi disponibilă începând cu data de 2 mai.

Biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul evenimentului, pot fi cumpărate şi de la intrare oricând între 5 și7 mai.

 

LASĂ UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here