Feedback SSIG, planuri de viitor și promisiunea noastră față de voi

  0
  2466
  Vizualizări
  feedback comunitate SSIG

  SSIGArmy, după cum bine știți, acum câteva săptămâni am făcut o postare pe grup în care v-am rugat pe toți să va prezentați, să vă exprimați părerea sinceră despre comunitate (cu bune cu rele) și să ne sugerați metode de îmbunătățire a activității noastre.

  În primul rând vrem să vă mulțumim că ați răspuns în număr atât de mare. Feedbackul acesta ne arată că vă pasă și că sunteți implicați. De asemenea vă mulțumim pentru cuvintele frumoase și pentru sugestiile practice. Ne-am întâlnit, am discutat, și acum este timpul să vă expunem planurile și deciziile, cu care sperăm că veți fi de acord.

  1. Lucruri care vă plac la SSIG

  O să notez foarte rapid toate lucrurile care vă plac. Încă o data vă mulțumim pentru cuvintele frumoase. Vom face toate eforturile necesare ca aspectele pozitive pe care le-ați menționat să rămână neschimbate:

  • Seriozitate și maturitate în discuții,
  • Keyuri și giveaway-uri surpriză,
  • Content bun și postări calitative, 
  • Rampă de lansare pentru streameri,
  • Atmosferă plăcută și oameni prietenoși,
  • Opinii constructive, 
  • Atitudinea pozitivă a membrilor, 
  • Diversitatea postărilor,
  • SSIG este o comunitate de prieteni, o familie. 

  2. Lucruri care nu prea vă plac la SSIG

  Acum să trecem la punctele slabe ale grupului. Vom adresa toate aceste lucruri în secțiunea de sugestii:

  • Ocazional content slab (în special memeuri pixelate sau vechi),
  • Spam cu PC builds (problemă rezolvată prin crearea grupului de Helpdesk),
  • Postările off-topic,
  • Prea puține discuții pe grup și lipsă postărilor interactive,
  • Cenzura prea strictă,
  • Prea multe memeuri, 
  • Prea multe postări de streaming,
  • Conflicte LOL vs. Dota, etc. 

  3. Sugestii pentru îmbunătățirea activității grupului

  Acum pentru secțiunea cea mai importantă: sugestiile voastre. Le vom discuta pe rând. Sperăm că nu am scăpat ceva.

  3.1. Sesiuni de gaming pentru membrii grupului

  sesiuni de gaming pt membrii SSIG

  Alex Matei organiza des sesiuni de gaming cu comunitatea pe canalul oficial de Twitch, iar noi ne dorim foarte mult să revenim la acest obicei. Așadar eu (baabu), Ema, Houdini, și încă 1 sau 2 streameri vom organiza GAMING NIGHTS cu comunitatea, o dată la 1-2 săptămâni.

  Aceste streamuri vor fi organizate pe canalul nostru de Twitch și vor fi anunțate din timp pe grup și discord. Orice membru al comunității este binevenit. Jocurile la care ne gândim sunt: Dota 2, PUBG, League of Legends, The Jackbox Party Pack, HOTS, Worms World Party, Dead by Deadlight, și Counter-strike 1.6. Bineînțeles, suntem deschiși și altor sugestii de jocuri și am fi foarte fericiți dacă există streameri care ar dori să se implice în acest event.

  3.2. Organizarea mai multor giveawayuri și combaterea ninjalăilor

  Prea multi ninja pe grup

  Giveawayurile sunt posibile datorită generozității donatorilor și a sponsorilor. De fiecare dată când am primit ceva sau am avut posibilitatea să oferim cadouri, am făcut-o, și vom continua să facem acest lucru. Dacă doriți să ne sprijiniți în organizarea mai multor giveawayuri, puteți trimite mesaj privat pe pagină. Pe viitor vom organiza giveawayuri (mai modeste) pentru participanții la Game Nights, artiștilor care postează în album, și membrilor activi ai comunității.

  În ceea ce privește ninjalăii, nu putem decât să facem apel la voi, membrii care postează keyuri mai valoroase, și să vă rugăm să ne trimiteți keyurile în privat pentru a putea desfășura un giveaway organizat.

  3.3. Maxim 1-2 membrii ai staffului să facă anunțuri oficiale

  Am discutat destul de mult pe tema asta și am ajuns la concluzia ca este important ca fiecare admin să fie vizibil pentru comunitate. Recunoaștem că anumite anunțuri oficiale au fost mai neclare și ne cerem scuze, dar promitem că vom lucra la comunicare și că vom transmite mesajele viitoare într-o manieră profesională și clară.

  3.3.1. Mai multă transparență pe domeniul proiectelor și deciziilor luate de staff

  Vom fi mai transparenți cu privire la activitatea grupului și a asociației. Dacă ceva nu este clar vă rugăm să ne întrebați. De asemenea, noi avem rugămintea la voi să citiți paginile importante de pe siteul nostru, cât și regulamentul grupului.

  comunicare profesionala

  Pe această cale aș vrea să vă informez, din nou, că prin intermediul SSIG a fost înființată și Asociația ALEX MATEI, a cărui scop este organizarea evenimentelor de gaming, a întâlnirilor de socializare (online și offline), a competițiilor de sporturi electronice (eSports) și a altor activități în domenii conexe domeniului jocurilor video (tehnologie, informatică, programare, design, jurnalism, dezvoltare de jocuri etc). SSIG depinde de asociație pentru a funcționa. Puteți citi mai multe despre asociație și mijloace de sprijinire a ei AICI.

  În 2016, sigla SSIG și logoul Magnumutz au fost înregistrate la OSIM. Pentru că SSIG ca grup de Facebook nu avea posibilitatea legală de a se finanța, a fost înființată Asociația “ALEX MATEI” care are ca scop principal producerea de mijloace materiale pentru dezvoltarea SSIG prin diferite activități şi mai ales prin cotizațiile membrilor. Dreptul de folosință a celor două mărci a fost cedat asociației ALEX MATEI. Cu alte cuvinte, asociația este în acest moment proprietarul celor două mărci (SSIG și Magnumutz). Asta înseamnă că toate contribuțiile înregistrate de asociația ALEX MATEI se întorc în SSIG.

  Fiecare membru din stafful SSIG este VOLUNTAR. Toți avem joburi sau facultate și ne ocupăm de grup în timpul liber. Toate donațiile și contribuțiile voastre sunt folosite pentru a organiza tombole, evenimente, pentru a acoperi costurile asociației și pentru a achiziționa materiale promoționale (pixuri, stickere, șamd).

  3.4. Organizarea Meeturilor și în Alte Orașe

  meeturi in alte orase

  Începând cum anul viitor vom organiza meeturi anuale în alte 3 orașe din România. La aceste meeturi va fi prezent cel puțin un membru din stafful SSIG. Vom crea un poll pe grup pentru a ne decide asupra orașelor, dar cel mai probabil două dintre orașe vor fi Cluj și Timișoara. 

  3.5. Mai multe competiții 

  În februarie am organizat Cupa Magnumutz, un turneu online și offline. Ne dorim ca acest turneu să se organizeze în fiecare an de acum încolo. Cațiva dintre voi și-au exprimat dorința de a participa la mai multe competiții organizate de SSIG. Suntem deschiși acestei propuneri, însă la momentul de față nu suntem pregățiti să organizăm mai mult de un eveniment offline.

  Totuși, putem organiza competiții ocazionale ONLINE, cu mențiunea că aceste competiții vor avea premii simbolice (jocuri, gift carduri, șamd). Etapele finale ale acestor evenimente vor fi streamuite pe canalul oficial de Twitch. Vă rog să țineți cont că succesul unor astfel de inițiative depinde și de seriozitatea voastră și de generozitatea donatorilor și a sponsorilor care vor pune la bătaie o parte din premii.

  3.6. Întâlniri mai dese (formale sau informale)

  mai multe meeturi

  La momentul de față organizăm în jur de 4 întâlniri oficiale pe an. Considerăm că acest număr este suficient, mai ales dacă vom mai adăuga încă 3 întâlniri anuale în alte orașe. Întâlnirile informale, ieșirile la bere, șamd. se pot discuta pe canalul de discord sau pot fi anunțate pe grupul de Facebook. Noi propunem organizarea unor întâlniri tematice: 

  • Seri de film,
  • Board-game nights,
  • Ieșiri la Escape Rooms, ș.a.m.d.

  3.7. Selectarea mai atentă a membrilor 

  Această problemă a fost rezolvată. Acum două săptămâni am adăugat întrebări pentru cei care dau join grupului mare sau Bazarului. Putem spune că rata de aprobare a membrilor noi a scăzut undeva la 20% 🙂

  3.8. Reprezentați locali ai SSIGului

  Este adevărat că reprezentanții locali SSIG ar facilita organizarea întâlnirilor în alte orașe. Totuși, considerăm că fiecare moderator SSIG trebuie să treacă printr-o perioadă de training, pentru a ne asigura ca obiectivele lui se aliniază cu obiectivele grupului. Cu alte cuvinte, vom lua în considerare orașul de proveniență al viitorilor moderatori, dar acesta nu va fi un factor decisiv în alegerea lui. Undeva pe la sfârșitul lunii iunie vom organiza o sesiune de recrutare pentru noi moderatori. Orice membru poate aplica, se va ține un mic interviu, și vor fi aleși 3-4 moderatori noi.

  3.9. Reînvierea siteului și postarea materialelor relevante

  Reînvierea siteului este și unul dintre obiectivele mele personale și promit că voi încerca să postez mai des updateuri despre grup, eventuri, și materiale care au legătură foarte strânsă cu activitatea noastră (highlighturi cu membri ai grupului, tutoriale tehnice pentru streameri, materiale despre developeri români de jocuri, șamd).

  Consider că SSIG are potențial să devină o resursă de gaming valoroasă. Din păcate mentenanța și actualizarea siteului cu materiale relevante durează foarte mult și nu este posibilă la momentul de față. Pe această cale fac, din nou, apel la voluntari care doresc să publice materiale pe ssig.ro. Dacă vreți să scrieți pentru noi vă rog să trimiteți un articol de 400-500 cuvinte despre gaming la adresa ioana.sima1991@gmail.com sau direct pe pagina noastră de Facebook.

  3.10. Subiecte de discuție săptămânale pe teme generale sau de gaming

  discutii saptamanale

  De două ori pe săptămână, luni și vineri, un membru al staffului (sau un membru mai vechi al grupului) va face o postare în care vom dezbate subiecte din lumea gamingului sau din viața personală. Dacă aveți subiecte pe care doriți să le discutăm, nu ezitați să trimiteți mesaj unuia dintre moderatori.

  3.11. Mai multe postări despre game development

  Suntem în discuții cu developeri români și sperăm ca aceștia vor fi de acord să se alăture discuțiilor săptămânale, pentru a ne prezenta jocurile lor, eventual pentru a ne oferi un demo, și pentru a primi feedbackul comunității.

  3.12. Un management mai bun al postărilor despre streamuri

  Considerăm că regulamentul actual pentru streameuri (maxim o postare pe zi) este suficient și nu dorim să facem vreo schimbare.

  3.13. Implicare in GameDev + Discuții legate de GameDev Local

  Puțin ajutor aici echipaj. Dacă există persoane în grup familiare cu game developmentul (subiecte mai avansate) și doresc să ne ajute să organizăm discuții, așteptăm mesaj.

  3.14. Mai multă expunere pentru artworkuri

  Avem un album dedicat pentru artworkuri, pe care îl puteți găsi aici. O dată la trei luni vom alege și premia cele mai bune artworkuri.

  3.15. Recenzii video de calitate 

  În momentul de față nu avem timpul și expertiza necesară pentru a crea videouri profesionale. Preferăm să ne axăm pe aspectele interactive (întâlniri și streamuri interactive). Probabil pe viitor vom face recenzii video pentru jocuri și periferice, dar avem nevoie de ajutorul unei persoane cu experiență. Așadar, dacă ești foarte bun la editarea video și ai carismă, poți trimite un mesaj pe pagina noastră de Facebook 🙂

  Alte sugestii:

  • Socializarea între membrii vechi și cei noi – sperăm ca postările săptămânale interactive, serile de jocuri, și introducerea membrilor noi la meeturi să fie suficiente pentru a facilita o relaționare mai bună între membrii noi și vechi.
  • Găsirea unei modalități de a păstra membrii vechi – vom face tot ceea ce putem pentru a ajuta membrii noi și vechi să se simtă primiți. Ne dorim ca această comunitate să meargă înainte și ca membrii vechi să ierte greșelile din trecut. Pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie făcute comprimisuri pe ambele părți.
  • Evitarea bârfei – nu suntem responsabili, și nu vom fi niciodată responsabili pentru discuțiile care au loc în privat, în grupulețe restrânse, șamd. Este responsabilitatea voastră să diminuați bârfa și să reduceți eventualele tensiuni.
  • Reorganizarea Discordului – nu este un obiectiv prioritar pentru noi momentan, dar am notat sugestiile voastre și le vom avea în vedere.
  • Renunțarea la cenzura excesivă – vom deveni mai permisivi pe grupul de discord, atâta timp cât discuțiile se desfășoară în limita bunului simț.

  Vă mulțumim că ați citit acest articol până la final. Sperăm că a fost util și că este un pas înainte pentru comunitate. Sugestiile sunt mereu bine venite.

  Articolul precedentCâștigătorii Ediției 1 a Cupei Magnumutz – SSIG România
  Articolul următorCupa Magnumutz, Editia #2 – Turneu de Dota 2, Hearthstone si LOL
  Ma joc pe calculator de la 7 ani. Pana la 18 ani am considerat gamingul un job full-time. Din pacate, acum chiar am un job full-time si nu mă pot juca cât mi-aș dori. Totuși, îmi place să scriu recenzii și să fac parelele între jocuri. În materie de jocuri înclin către RPGurile foarte grele, tip Hack and Slash (DS3, BloodBorne, Nioh, DMC, etc.). Dacă vrei să mă vezi cum dau fail, poți să mă urmărești pe Twitch.
  DISTRIBUIE

  LASĂ UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here