Prey – 5 mai 2032

0
1225
Vizualizări
prey wallpaper hd

Astăzi vorbim despre Prey, un joc proaspăt ambalat și împachetat pe Steam. Dacă te așteptai ca noul Prey să fie continuarea celui din 2006, atunci nu ai fost suficient de atent și ai pus în plus doar un doi în numele jocului.

Voi menționa câteva lucruri despre partea incipientă a poveștii – în universul din Prey, președintele SUA, John Kennedy, nu a fost niciodată asasinat, iar investițiile în programele spațiale au crescut mai ceva ca tensiunea ta când vei da „New Game”. Tu, Morgan Yu, protagonist finuț supus la experimente, te trezești în 2032 pe stația spațială Talos I, înconjurat de extratereștri ostili. Dacă n-ar fi fost ostili, probabil că jocul nu ar fi fost distractiv sau provocator.

fight bethesda prey

Și atunci Bethesda a zis: să fie Half-Life 3

Glumesc, desigur, dar nu pot fi trecute cu vederea evidentele „împrumuturi” din alte jocuri, fie ele clasice sau „doar” remarcabile. Dacă ți-a plăcut măcar una din seriile Half-Life, Dead Space, Dishonoured sau System Shock, atunci Prey s-ar putea să îți pară pe cât de familiar, pe atât de inovator. Una din rețetele de succes poate fi împrumutatul și îmbunătățitul mecanicilor din alte titluri.

Dintre inamici, cel mai mult mi-au plăcut „the mimics”. Spre deosebire de frățiorul „headcrab” din Half-Life, „the mimics” se pot și deghiza. Ce-ți poți dori mai mult de atât în (posibil) ultimele clipe din viață?! A, să folosești „forța”, ca în Star Wars. E ok, suntem pe drumul cel bun. Sau poate fi o idee și să te transformi într-o cană de cafea cu ajutorul abilității „mimic matter”, parcă scoasă din celebrul Prop Hunt.

Prey – Cerințe de sistem

La prima vedere, jocul arată bine, AAA de bine, atât pe PC cât și pe PS4 sau Xbox One. Fiind lansat ieri, reacțiile „la cald” sunt entuziasmante. Pare chiar să fie optimizat. Hallelujah! Conform Steam, pot rula Prey cei care îndeplinesc următoarele cerințe de sistem:

Cerințe minime:

  • SO: Windows 7/8/10 (64-bit)
  • Procesor: Intel i5-2400, AMD FX-8320
  • RAM: 8 GB RAM
  • Placa video: GTX 660 2GB, AMD Radeon 7850 2GB
  • Spațiu de stocare necesar: 20 GB

Cerințe recomandate:

  • SO: Windows 7/8/10 (64-bit)
  • Procesor: Intel i7-2600K, AMD FX-8350
  • RAM: 16 GB RAM
  • Placa video: GTX 970 4GB, AMD R9 290 4GB
  • Spațiu de stocare necesar: 20 GB

Spre deosebire de Xbox One și PS 4, varianta de PC a lui Prey nu vine însoțită de un demo în adevăratul sens al cuvântului. Dezvoltatorii jocului au considerat că nu e necesar, din moment ce Steam are deja celebra politică de refund (cele maxim două ore magice de jucat efectiv), iar asta ar trebui să substituie fără prea mari bătăi de cap un demo pentru PC.

Preț

Pe Steam, prețul este de 59,99, deja un standard pentru jocurile triplu A în perioada lansării. În România, Prey se găsește în magazinele Altex la 219 RON varianta de PC și 269 de RON varianta pentru console.

Poate că e prea devreme să vorbim de Game of The Year, deoarece suntem abia în luna mai. Cu toate acestea, simt că va fi măcar menționat pe niște liste. Spun asta deoarece Prey este genul de joc care împrumută, la modul civilizat, din alte părți și creează o experiență plăcută. La suprafață, acesta pare un amalgam de Dead Space (poveste), Half-Life (pentru „the mimics” și atmosferă), Prop Hunt (la partea cu transformatul în obiecte prin „mimic matter”), Dishonoured și System Shock (deși aici încă nu sunt perfect convins). Bravos: cinci jocuri la preț de unul.

LASĂ UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here